Juridische hulp bij iedere scheiding
Bel vrijblijvend: 076 - 790 13 57
Home > Mediation
mediation breda

Mediation in Breda

Mediation inzetten bij scheiding

Bij een echtscheiding komt veel kijken. U wilt niet langer bij elkaar zijn, maar u deelt wel veel samen, wellicht ook kinderen. Om die reden moeten er veel afspraken gemaakt worden als u uit elkaar gaat. Denk aan uw woning, de verdeling van de inboedel en de opvoeding van de kinderen. Daarnaast zijn er ook veel financiële kwesties die afgehandeld moeten worden, zoals kinderalimentatie en partneralimentatie. Omdat beide partners vaak andere belangen hebben, lukt het lang niet altijd om er samen zomaar uit te komen. Mediation kan dan uitkomst bieden.

Hoe werkt het?

Bij mediation treedt een deskundige en neutrale bemiddelaar op om te zorgen dat beide partijen gezamenlijk tot een oplossing komen. Deze vorm van conflictbemiddeling kan ervoor zorgen dat beide partijen de uitkomst ondersteunen en er een win-win situatie ontstaat, maar mediation kent meerdere voordelen:

  • Resultaat waar beide partijen achter staan
  • De relatie tussen beide partijen blijft goed/wordt hersteld
  • Kost minder tijd dan een reguliere scheidingsprocedure
  • Minder kosten dan bij een reguliere scheidingsprocedure

Het is daarbij wel van belang dat beide partners ervoor openstaan om tot een gezamenlijk resultaat te komen. Advocatenkantoor Breda heeft meerdere erkende mediators in huis. Bent u in Breda of omstreken op zoek naar een professional op het gebied van mediation of echtscheidingsbemiddeling? Maak dan een afspraak via 076 - 790 13 57.

Menu